Solar Batarya Mı Jeneratör Mü? Bir Sonraki Kesintiyi Nasıl Atlatırsınız?

/ / Blog
Solarbatarya

BATARYA VE JENERATÖR KARŞILAŞTIRMASI

Elektrik kesintileri, ülke çapında sık sık yaşanmaktadır ve yakın gelecekte de bu problemin önüne geçilecek gibi gözükmemektedir. Giderek artan enerji kaybı riski ile karşı karşıyayken güneş enerjisine geçerek enerji üretiminin kontrolünü eline almak isteyen müşterilerin evleri için solar batarya da almaları önemli bir husustur. Batarya sistemleri, geleneksel jeneratör sistemlerinin birçok eksiğini giderir, kusurlarından kaçınır.

solar batarya

Solar bataryalar, müşterilere uzun süreli, rahat enerji kullanımı sunar. Bir batarya, ek masraf ve hava kirliliği yaratmadan yaklaşık 8 ile 12 saat arasında yedek enerji sağlar ve şebeke arızası olduğu durumlarda temiz enerjinin kontrolünü sistem sahibinin ellerine bırakır. Dahası, batarya sahibi müşterilerin gerektiğinde şebekeden ekstra enerji çekimi ile ilgili endişelenmesi gerekmez.

Solar bataryalar enerji depolar, otomatik olarak açılır ve kapanır. Elektrik kesintisi yaşandığı durumlarda, solar batarya açılır ve müşteri için en önemli devrelere enerji sağlar. Birçok insan, elektrik kesintisi olduğu durumlarda, bu enerjiyi garajlarına, WiFi’ya, mutfak aletlerine ve ışıklandırmaya enerji sağlamak için kullanır. Batarya, güneş enerjisi ile otomatik şarj olur, böylece müşterinin parmağını bile oynatması gerekmeden sistemin devamlılığı sağlanır.

Solar bataryalar güvenli ve sessizdir. Bataryalar temiz ve yenilenebilir enerjiyle çalışır. Bu, onları, karbon monoksit gibi tehlikeli gazlar emen, yeniden dolum için ev sahiplerinin yüklü miktar benzin depolamasının gerektiği ve aletlere enerji sağlarken uzatma kablosu gerektiren jeneratörlerden daha güvenli yapar. Bataryalar aynı zamanda sessizdirler, en fazla bir buzdolabı kadar ses çıkarırlar. Jeneratörler ise bir temizlik süpürgesi kadar gürültülüdürler.

Solar bataryalar evinin ve enerjisinin kontrolünü müşteriye verir. Solar batarya, enerjiyi kontrol etme yetkisini müşteriye verir. Planlı ya da plansız herhangi bir kesinti durumunda; buzdolabındaki gıdaların taze kalmasını, telefonların şarjının dolu olmasını ve diğer önemli cihazların hala çalışıyor durumda olmasını sağlayan bataryalar bu sistemin güvenilirliğini göstermektedir.

 

JENERATÖRLERİN SIKINTILARI     

Jeneratörler kolayca erişilebilir sistemlerdir. Birçok yerden ve online platform üzerinden rahatça temin edilebilir ve gaz ya da propanla çalışırlar. İkisi de kolayca bulunabilir. Fakat, jeneratörlerin birtakım dezavantajları vardır.

Jeneratörler pahalıdır. Güneş enerjisi ve depolamanın aksine, jeneratörler müşterinin elektrik faturasını karşılamaz ya da telafi etmez. Bu yüzden, tüm jeneratör masrafları, müşterinin günlük enerji masrafına bir eklentidir. Jeneratör fiyatları özellik, kapasite ve kurulum esaslarına göre değişiklik gösterir. Taşınabilir jeneratörler, çalışmak için masraflı ve kirli yakıta ihtiyaç duyar ve kötü hava şartları ve kesinti durumlarında jeneratörü tekrar doldurmak imkansıza yakındır.

Jeneratörler karbon monoksit salımı yapar. Taşınabilir jeneratörler 2005’ten bu yana, yıllık 70’e yakın insanın can kaybına sebep olmuştur. Dizel yakıtla çalışan sabit sistemler ise baş dönmesine, bilinç kaybı ve hatta ölüme yol açan nitröz oksit salımı yapar. Karbon monoksit zehirlenmesinin önlenmesi adına sistemin ev dışına kurulması ve ev içi hava kalitesini gözlemek için karbon monoksit detektörlerinin yerleştirilmesi önerilir.

Jeneratörler yangın tehlikesi yaratabilir. Masrafların ötesinde, müşterilerin yaşadığı bölge, jeneratörün yedek enerji depolamak için uygun olup olmadığını belirleyebilir. Elektrik kazaları ve yangın tehlikesi yüzünden, söndürülmesi güç yangınlara yatkın bölgelerde bağımsız, yakıtla çalışan jeneratörlerin çalıştırılması önerilmez. Bunun dışında, depreme yatkın bölgelerde propan depolamak da oldukça sakıncalı olabilir.

Jeneratörler gürültülü olabilirler. Jeneratörlerin gürültülü olması da büyük bir sorundur. Daha pahalı jeneratörler 50 desibel civarı ses ortaya çıkarırken 110 desibele kadar ulaşan jeneratörler mevcuttur. Bu şiddet, canlı bir konserde çıkan ses şiddetiyle aynıdır.

Jeneratör sistemleri, garanti süresi ve daha çok bakım gerektirmesi açısından batarya sistemlerine göre daha az güvenilirdir. Taşınabilir ya da sabit jeneratörler genelde, normal yıpranma ve aşınma dışında 3 ile 5 yıl arası garanti süresine sahiptir. Batarya sistemleri, genelde 10 ile 25 yıl arası garanti süresi sunar, parçalar ve işçiliği de kapsar. Ek olarak, genelde, müşterilerin motorun çalışmaya devam ettiğinden emin olması için taşınabilir jeneratörlerini ayda bir çalıştırması gerekmektedir. Solar ve batarya sistemleri kurulduktan sonra hiçbir ekstra uğraş gerektirmez.

 

Blog güncellemelerini alın

TOP